Drage oboževalke in oboževalci Gran Turismo Slovenije,
Drage dirkačice in dirkači,
10 sezona je pred vrati.
Letos nas čaka malo več sprememb. Po ustanovitvi naše dirkaške skupnosti, prvič menjamo igro v kateri se boste pomerili. Nam dobro poznano Gran Turismo Sport bo zamenjala igra Gran Turismo 7.
Dolgo pričakovana igra je končno tu, kar nekaj popravkov se je zvrstilo, ki so pripeljali igro do te točke, da lahko pričnemo z novo dirkalno sezono.
Sezona bo letos krajša od lanske, imeli bomo samo 11 dirk, kjer jih je samo 10 prvenstvenih in en najslabši rezultat ali izostanek se ne bo štel. Dve od teh bosta izvedeni v obliki vzdržljivostnih dirk. Zadnja dirka bo za zaključek leta za zabavo, kjer se bo v eni dirki pomerilo najboljših 7 drikačev PRO serverja in PRO-AM serverja.
Dirke bodo po novem definirane s krogi in ne več na čas.
Točkovanje bo 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1, najhitrejši krog bo prinesel 2 točki.
Kazni se bodo dodelile kot kazenske sekunde in se lahko seštevajo.
Izbira gum bo celotna in na voljo v vsaki dirki, bomo pa dodelil tudi zmesi, ki jih boste nujno morali uporabiti, v nasprotnem primeru bo sledila kazen pribitka sekund.
Poraba goriva, se bo spreminjala. Za krajše dirke bo od 2x do 5x, pri vzdržljivostnih dirkah bo poraba 2x do 3x. Poraba se tako kot obraba 5x do 11x izžreba pred dirko.
Dirkali bomo v ciklu, 2 dirkalna vikenda, en vikend pavze.
Po regularni sezoni bomo organizirali Touring cup glede na rezultate dodatne dirke za zabavo. Tam bomo dobili osnovo za ekipno dirkanje glede na rezultate tiste dirke.
Kot že zgoraj omenjeno serverja bosta samo dva PRO in PRO-AM s po 14imi dirkači. Dirkači, ki so lani z nami najbolj redno dirkali, so od nas dobili povabila. Za ostale pa spremljate nas, saj bodo med tednom in ob prostih vikendih potekala sponzorska pokalna tekmovanja.
Se vidimo med ovinki.
Ekipa GTS