Prijave za 8 sezono GTSS Dragi dirkači in dirkačice, odprte so prijave za tekmovanje v 8 sezoni Gran Turismo Sport Slovenija.Touring in Ustil pokala sta za nami, a ekipa GTSS medtem ni počivala.

Skrbno je izbirala nove proge in nove avtomobile. Tako kot v 7 sezoni nadaljujemo v sistemu one make dirk, kjer bo BoP vključen in Tuning izključen.Sezona se prične 24.1.2021.KAKO SE PRIJAVIM ?

Na spletni strani www.granturismo.si poiščeš novico za nove prijave. Izpolneš obrazec in nam ga pošlješ. Tako enostavno.DO KDAJ SE LAHKO PRIJAVIM?

Prijave so odprte do 20.1.2021KAKO V IGRI NAJDEM SERVER (Lobby) NA KATEREM BO POTEKALA DIRKA?

Na svoj PSN račun dodaj med prijatelje gostitelje serverjev:Gostitelji SV1:Playgame81 Štart ob 21h Gostitelji SV2:Playgamepikasi

Štart ob 18h45 Gostitelji SV3:(če bo dovolj prijav)Nato v igri izbereš v glavnem meniju opcijo lobby(show only rooms with friends),Tam pa boš našel serverje z imenom GTSS/SV1/SV2/SV3.

Razporediš se na server na katerem voziš celotno sezono.RAZVRŠČANJE DIRKAČEV PO SERVERJIH.

Tako kot v prejšnih sezonah, tudi v tej sezoni velja, zadnji trije dirkači v skupnem seštevku iz 7 sezone na SV1 padejo v SV2, in obratno, prvi trije iz SV2 gredo na najhitrejši server SV1.

Vsi ostali na novo prijavljeni avtomatsko padejo v SV2 dokler se le ta ne zapolni do maksimalno 16 dirkačev.Ko se število prijav nabere do te mere, da je tako na SV1 kot SV2 razporejenih 16 dirkačev,Se novo prijavljene razvršča na SV3.Trije serverjev, ki so na voljo za 8 sezono GTSS,48 dirkačev, je maksimum, to je za 45 dirkačev.Lista dirkačev po serverjih, bo objavljena ko se zaprejo prijave.

INCIDENTI NA DIRKAH TER NJIHOVA OBRAVNAVA.V prvi vrsti poskušajte incidente razčistiti med sabo, v zasebnem klepetu.

Če to ne bo obrodilo konstruktivnega zaključka naj oškodovanec pošlje prijavo enega od dveh e-mail naslovov: fia.komisija@gmail.comfiakomisijagtss@gmail.comPrijava incidenta more vsebovati video gradivo.

Iz vzornega kota oškodovanca ter iz vzornega kota povzročitelja nesreče.(Video je lahko posnet tudi iz telefonom, če se le lepo vidi incident). Prijava mora biti poslana najkasneje do 3 dni po odpeljani dirki na kateri je prišlo do incidenta, kasneje se več ne obravnava incidenta iz pretekle dirke.Fia bo ob pregledu poslanega video gradiva določila ali je potrebno povzročitelja kaznovati.V nobenem primeru se ne tolerira medsebojno obravnavanje v skupnem GTSS chatu, to lahko opravite privat ali pa na postopek omenjen zgoraj.V primeru, da se incident sili v obravnavo v skupinskem chatu in povzroci nevsecnosti, se incidenta ne bo obravnavalo uradno in vlagatlej izgubi moznost do prijave le-tega!!!

KOLEDAR DIRK ZA 8 SEZONO.

Na koledarju bo 12 dirk, seznam je priložen.

KDAJ SE SEZONA ZAČNE?

Prva dirka bo na sporedu 24.1.2021.

Nato se dirke nadaljujejo vsako nedeljo, do zadnje dirke, ki bo potekala 11.4.2021.TOČKOVANJE.

Točkovalni sistem bo spremenjen in sicer točkovalo se bo po F1 sistemu.1.Mesto – 25 točk2.Mesto -18 točk3.Mesto -15 točk4.Mesto -12 točk5.Mesto -10 točk6.Mesto -8 točk7.Mesto -6 točk8.Mesto -4 točke9.Mesto -2 točke10.Mesto -1 točkaDirkač, ki v dirki postavi najhitrejši krog prejme eno dodatno 1 točko.OBRABA GUM(Glede na vreme)

Na kvalifikacijah so dovoljene Racing Hard, Medium ter Soft gume.Pred samo dirko se bo izžrebalo katere gume se bo vozilo na dirki (le ena zmes bo na voljo za dirko), prav tako se bo izžrebalo vreme na dirki, kar bo tudi uplivalo na obrabo gum.Osnovna obraba gum bo 8x,Nato pa glede na vreme lahko obraba pade na 5x ali pa se zviša na 11x.IZBIRA

AVTOMOBILOV Celotna sezona bo na princip one make.(Na izbiro za posamezno dirko bo na voljo le en avto, za vse enak) Katere avte se bo vozilo na posameznih dirkah bo pisalo na koledarju dirk.NAGRADEVsak dirkač ki se udeleži na vsaj 75% dirk (9 dirk od 12ih), prejme GTS Slovenija kratko majico (ne glede na končno uvrstitev v skupnem seštevku.)

Tako kot v prejšnih sezonah najhitrejši trije dirkači na svojem serverju dobijo pokale.

EKSKLUZIVNA NAGRADA!

Ponovno Playgame podarja PS5 igralno konzolo srečnežu, ki bo izžreban na koncu sezone! Da prideš v žreb za igralno konzolo PS5 je potrebno odpeljati 90% dirk, kar pomeni da lahko manjkaš le na eni!

PIKNIK

Po končani sezoni se bo ponovno organiziralo piknik na kateremu opravimo tudi podelitev pokalov za najhitrejše.

Za lokacijo ter datum se bomo skupaj dogovorili ob koncu sezone.Se vidimo med ovinki.Www.granturismo.si®️

Vse dogajanje lahko spremljate na: YT kanalu:

https://www.youtube.com/channel/UCM9sRXvwSYDnYPsVfq4iG0w/videos

ali

https://www.facebook.com/Playgame.si

ali

https://www.facebook.com/GranTurismoSportSlo

ali

https://www.facebook.com/groups/326787764457128

Ekipa GTSS.By Rok Barbo in Anže Selan ✌️

Bodi del naših dirk, prijavi se!

Prijavi se