Pozdravljene oboževalke in oboževalci franšize Gran Turismo.
Za nami je že tretja dirka od petih za GTSS karting pokala. Tokrat so naši dirkači zapodili 125 kubične shifterje po progi Brands Hatch Indy circuit.
Ob 20h smo pričeli s serijo treh dirk za GTSS Hitri dirkač karting pokal. Žreb štartnih mest je namenil prve tri položaje Rožletu, Danijelu in Ožbeju. Prva dirka je bolj ali manj potekala v ozadju, saj je Rožle prikazal pravo malo simultanko in se vsem na očeh odpeljal na prvem mestu. Dirko je zaključil s skoraj enajstimi sekundami prednosti. Za njem sta se zvrstila na stopničke še Jure in Ožbej.
Štart druge dirke je v ospredje postavil nove dirkače. Kot prvi je dirko štartal Lovro, za njim pa sta štartala še Matic Nartnik in Jure. Dirko je povsem zaznamoval ponovno Rožle, z zadnjega štartnega mesta se je prebil v ospredje in ponovno slavil zmago, s tem pa pokazal kako hiter je na tem dirkališču. V ozadju smo spremljali veliko borb in tudi izletov iz steze. Poleg Rožleta se je vsem tem uspelo izogniti še Lovru in Juretu, ki sta osvojila drugo in tretje mesto.
Po seštevku osvojenih točk prve in druge dirke smo dobili za tretjo dirko sledeč štartni vrstni red. Prvo mesto si je s popolnim izkupičkom privozil Rožle, za njim je največ točk zbral Jure, za njim pa Lovro. Na četrtem mestu je štartal Matic Nartnik, na petem Ožbej, šestem Tevž, sedmem Danijel, osmem Matic Reven, devetem pa David.
Tretjo in odločilno dirko so zaznamovali predvsem brezkompromisni boji in izleti s steze. Rožle je dobro polovico dirke lepo vodil, Tevž pa mu je močno dihal za ovratnik in nekaj krogov lepo vozil za njem. Vse skupaj je očitno presenetilo Rožleta, ki je na sicer precej ne nevarnem mestu napravil napako, zletel s piste, a se nesrečno vključeval nazaj na pisto, ravno v trenutku, ko ga je prehitel Tevž. V rahlem trčenju je Rožleta zavrtelo in s tem je padel daleč v ozadje. Tevž je vsem preostalim dirkačem pobegnil na nekaj sekund prednosti in to je zadržal vse do konca in osvojil prvo zmago v pokalu. Za njim sta si drugo in tretje mesto pridirkala Ožbej in Danijel.
V borbi za GTSS Playgame.si pokal pa smo ta vikend imeli le štiri dirkače. Ponovno smo se odločili le za eno dirko, kjer dirkači štartajo z izžrebanih štartnih pozicij. Boštjan je štartal kot prvi, sledili so mu Dejan, Denis in Mario. Dirka za Playgame.si pokal ni bila nič manj zanimiva kot dirka za Hitrega Dirkača. Skozi celotno dirko je najbolj konstantno odpeljal Dejan in si privozil prvo zmago. Mario je že v začetku dirke storil napako in se vozil bolj v ozadju, a vseeno ves čas zmanjševal zaostanek za Boštjanom. V zadnjem krogu je tako povsem priključil in v zadnjem ovinku izkoristil Boštjanovo zmedo, kjer se je izmikal Denisu, ki je v tem zadnjem ovinku tudi storil napako. Vseeno je Denis pridirkal na drugo mesto, Mario pa je prehitel Boštjana in zasedel tretje mesto.
Naslednja dirka pa se bo odvila na Japonskem dirkališču, na Tsukubi.
Še naprej pridno trenirajte, spremljajte našo FB stran za novostmi in novicami.
Se vidimo med ovinki.
Ekipa GTSS
Morda je slika naslednjega: besedilo